Alt stil de a calatori

Informatii utile Grecia

Informatii utile pentru turistii care calatoresc in Grecia

Incepand cu data de 28 Iulie 2020, turistii care calatoresc pe cale aeriana spre Grecia, sunt obligati sa prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore inainte de calatorie

In caz contrar, nu le va fi permisa intrarea pe teritoriul Greciei.

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective. 

Copiii care nu au implinit varsta de 10 ani pana la data inceperii calatoriei, nu trebuie sa prezinte un test PCR la intrarea in Grecia. 

Prezentarea acestui test nu exclude obligatia de completare formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) de mai jos:

Incepand cu data de 1 Iulie 2020, pentru turistii care calatoresc pe cale aeriana spre Grecia, se impune completarea unui chestionar on-line. Aceasta completare trebuie realizata cu cel putin 48 de ore inainte de a ajunge pe teritoriul tarii.

Formularul se acceseaza pe link-ul: https://travel.gov.gr/#/ 

Important:
Toate informatiile solicitate trebuie completate corect, urmand pasii din ghidul de completare, pe care il puteti regasi AICI

La finalizarea completarii formularului/chestionarului se va primi pe email o confirmare de completare. Ulterior, se trimite un cod QR de catre autoritatile grecesti.

Turistii trebuie sa aiba acest cod QR salvat pe telefon/printat astfel incat sa il poata prezenta la controlul vamal, la sosirea in Grecia.

Important  – acces terestru Grecia

Toti cetatenii romani care intra in Grecia prin vama terestra (Kulata-Promachonas), incepand cu 15 iulie 2020, ora 00:01 si pana la 29 iulie ora 00:01, au urmatoarele obligatii:

1. Sa prezinte un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore inainte de calatorie. In caz contrar, nu le va fi permisa intrarea pe teritoriul Greciei.

2. Sa efectueze repectivul test in laboratoare acreditate, iar certificatele sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective. Gasiti aici lista laboratoarelor acreditate: https://www.paralela45.ro/informari-paralela-45-coronavirus/

3. Se mentine obligatia de completare a formularului electronic PLF (https://travel.gov.gr/#/) cu 24 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Greciei.

4. Sa prezinte la punctul vamal (printat sau electronic) codul QR primit pe email ca urmare a completarii formularului. Sa pastreze aceast cod, pe tot parcursul sejurului in Grecia. Lipsa acestui QR code poate genera aplicarea unei amenzi de 500 E/pers.

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca in ceea ce privește accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate in continuare teste aleatorii pentru depistarea infectarii cu virsul COVID-19.
Raman obligatorii masurile generale de preventie: purtarea mastii, dezinfectarea mainilor si de
distantare sociala. 

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena +306978996222 și al Consulatului General al Romaniei de la Salonic +306946049076.

Pagina de informatii a Uniunii Europene

Comisia UE a lansat o platforma online https://reopen.europa.eu/ro/.

Acest site este updatat constant si are menirea de a furniza cetatenilor UE informatii in ceea ce priveste granitele, transportul, serviciile turistice, restrictiile de calatorie si masurile adoptate in vederea mentinerii sanatatii si sigurantei publice.

Deasemenea, va recomandam sa consultati in paralel si siteul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Romania:

https://www.mae.ro/node/51880.

Consultantii nostri de travel va stau la dispozitie la urmatoarele numere de telefon:
0722.608.745; 0758.105.307; 0758.105.322