Alt stil de a calatori

Londra

Aeroportul din Londra


Situat la 45 km sud de Londra, Gatwick este al doilea mare aeroport din Anglia, frecventat anual de aproximativ 31 de milioane de turisti. Aeroportul are doua terminale (Nord si Sud) si ofera numeroare facilitati, inclusiv pentru copii.
Transportul public de la / la aeroport este accesibil si foarte bine organizat. Exista trenuri, taxiuri, limuzine. Pentru cei care doresc sa inchirieze o masina, exista centre speciale in ambele terminale.
Pentru cei care vin cu masina, drumul spre aeroport este marcat si exista posibilitatea parcarii pentru scurta sau lunga durata.
Biroul de informatii se afla la sosiri si este accesibil non stop. In ambele terminale se gasesc multe restaurante, baruri si cafenele. Sunt magazine, inclusiv cele in sistem duty free, centru medical, spatiu special pentru copii si sali de conferinte.
Atat in aeroport cat si in apropiere sunt hoteluri la care se pot face rezervari de la un centru, special situat la sosiri: hotelul London Gatwick Hilton se gaseste in Terminalul Sud, Hotelul Le Meridien London Gatwick se gaseste in Terminalul Nord, Travel Inn care se afla la 5 minute de Terminalul de Nord. In apropiere mai sunt hotelurile: Gatwick Moat House, Ramada Plaza Gatwick, Holiday Inn Gatwick, Renaissance Gatwick, Gatwick Belmont si Holidan Inn Express.