Alt stil de a calatori

Social Costa Brava

Social
„O saptamana in Costa Brava”

Program destinat tuturor categoriilor de varsta

Plecare: 6 octombrie 2017

Social O saptamana in Costa Brava

Costa Brava se intinde de la Blanes, in nord-estul Barcelonei, pana la granita cu Franta. Zona poate fi caracterizata cel mai bine prin cuvantul “diversitate”, atat din punct de vedere peisagistic, dar si din punctul de vedere al serviciilor turistice. Cerul albastru, plajele cu nisip auriu, apele cristaline ale Marii Mediterane, reprezinta doar cateva dintre atuurile statiunilor de aici. In timpul vacantei dumneavoastra nu veti simti plictiseala deoarece oferta de servicii de divertisment este foarte bogata. Cele mai cunoscute statiuni sunt Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susana si Blanes.

Tarif EUR/ persoana/ pachet
Tarife Social Costa Brava

Orar informativ de zbor (ore locale):
OB 107 Bucuresti (Otopeni) 15:50 – 18:10 Barcelona (El Prat)
OB 108 Barcelona (El Prat) 19:05 – 23:15 Bucuresti (Otopeni)

Servicii incluse:
– bilet avion Bucuresti – Barcelona si retur cu compania BLUE AIR;
– taxa de check-in in aeroport;
– un bagaj de cala de persoana (max 32 kg);
– 7 nopti cazare in hotel 4* cu pensiune completa (un pahar de vin si unul de apa incluse la masa);
– excursie panoramica de jumatate de zi in Barcelona;
– transfer aeroport – hotel – aeroport;
– asistent local vorbitor de limba romana.

Servicii neincluse:
– taxele de aeroport 95 EUR/ persoana / sejur;
– alte servicii decat cele mentionate (intrarile la obiectivele turistice, excursii optionale, asigurare medicala etc);
– taxa de statiune: 2 EUR/persoana/zi, se achita direct la hotel (aceasta taxe poate suferi modificari).

Numele hotelului va fi comunicat cu 5 zile inainte de data plecarii. Hoteluri: Luna Club 4*, Royal Star 4*, Royal Sun 4*, Mercury 4*, Caprici Verd 4* sau similar. Hotelul nu poate fi ales de catre turist.

Grup minim: 25 persoane
Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 40 EUR/persoana, pentru grup de 15-19 persoane cu 65 EUR/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti tariful se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Excursii optionale:
1. MONTSERRAT – Tarif informativ: 55 EUR/adult, 40 EUR/copil
O excursie ce se intinde pe parcursul unei zile intregi ce ofera ocazia vizitarii centrului spiritual al Cataluniei, manastirea Montserrat, amenajata in inima unei rezervatii naturale, la 700 m inaltime si la numai 38 km de Barcelona. Accesul la aceasta se face cu un trenulet electric – cremallera (inclus in pretul excursiei), iar coborarea completeaza turul muntelui, aceasta facandu-se cu autocarul pe drumul sinuos ce leaga manastirea de satul de la baza muntelui – Monistrol de Monstserrat. Excursia include si o prezentare audioavizuala in muzeul manastirii si o degustare de lichioruri varíate (Casis, Ratafia) realizate dupa reteta calugarilor de la Montserrat.

2. GIRONA – DALI – EMPURIA BRAVA – Tarif informativ: 50 EUR/adult, 35 EUR/copil
O excursie care va permite sa atingeti trei puncte importante pe harta Cataluniei: de dimineata orasul Girona – al doilea ca importanta istorica si culturala dupa Barcelona; la ora pranzului Figueres, orasul natal al lui Salvador Dali cu faimosul muzeu amenajat chiar de acesta, iar dupa masa – Empuria Brava – un orasel inedit construit pe o serie de canale, oras considerat Venetia Cataluniei.

3. BARCELONA – GAUDI VIZITA PANORAMICA – Tarif informativ: 45 EUR/adult, 35 EUR/copil
O excursie de o zi intreaga, in care va propunem sa vizitam impreuna Barcelona, considerat cel mai complet oras european. Vizita se imparte in 3 segmente: o parte pe jos in compania ghidului, o a doua parte din autocar iar ultima parte consta in o perioada de cel putin 2 ore in centrul orasului, Piata de Catalunya.
Plecarea se face de dimineata, iar prima oprire in Barcelona este la Parcul Guell, unde grupul ramane 1h. Turul continua cu o vizita de o ora la Templul Sagrada Familia, considerata cea mai importanta lucrare a lui Antoni Gaudi. Dupa aceasta oprire continuam cu zona de Eixample a Barcelonei, amenajata incepand cu anul 1859 dovada vie a afirmatiei ca orasul este considerat capitala Modernismului european. Turul cuprinde si prezentarea caselor Pedrera si Battlo realizate amandoua la inceput de secol XX sub supravegherea lui Antoni Gaudi. In continuare traversam zona Pietei de España si locul unde se tine Spectacolul fantanilor magice pentru a urca pe muntele Montjuich, gazda Jocurilor Olimpice din 1992. Aici este programata o scurta oprire pentru vizitarea Stadionului Olimpic.

4. LA SIESTA – SERATA SPANIOLA – Tarif informativ: 55 EUR/adult, 15 EUR/copil
Aceasta excursie consta intr-o cina si un spectacol tipic flamenco, totul desfasurandu-se intr-o ferma catalana transformata in sala de spectacole. Profitati de ocazie pentru a vedea cele mai bune traditii spaniole alaturi de noile tendinte in dans si muzica. Pe parcursul spectacolului veti fi serviti cu produse specifice zonei si sangria. Vocea tenorului Sam, ansamblul de dans Jose Leon si chitaristul Diego Cortes creaza un spectacol de calitate ideal pentru o seara de neuitat.

5. BARCELONA ACVARIU & FANTANI – Tarif informativ: 55 EUR/adult, 40 EUR/copil
In aceasta excursie, oaspetii vor avea ocazia sa vada cel mai vizitat obiectiv turistic din Barcelona, Acvariul din zona portului Vell. Este cel mai complet acvariu din punct de vedere al vietatilor din Marea Mediterana, atractia sa principala fiind un bazin de dimensiuni apreciabile care contine, printre altele, cateva specii de rechin, vizita prin acesta facandu-se prin un tunel dintr-un material transparent. Seara, in jurul orei 21:oo autocarul se indreapta spre Muntele Montjuich, in apropierea Pietei Espanya, acolo unde se tine spectacolul Fantanilor Magice, spectacol care consta intr-o combinatie de jocuri de apa, muzica si culori, combinatie ce nu a incetat sa uimeasca din anul 1929 si pana in prezent. In jurul orei 22:15 autocarul pleaca de la fantani pe Gran Via de los Corts Catalans, unul dintr cele mai importante si mai placute bulevarde ale orasului si revine spre statiuni.
NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru un minim de 25 participanti.

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:
40% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face de la data inscrierii pana cu 45 zile inaintea plecarii;
30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 44 zile – 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 22 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu 21 sau mai putine zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Observatii si conditii de participare:
1. Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara sau carte de identitate valabila.
2. Tarifele pentru copil sunt valabile pentru cazare in camera cu 2 adulti. Capacitate maxima a camerelor pentru toate hotelurile: 3 adulti sau 2 adulti + 1 copil 2-11,99 ani.
3. Tarif infant (0-1,99 ani): 75 EUR (nu va beneficia de loc in avion).
4. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
5. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.
6. Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de autoritatile de resort din Spania iar facilitatile camerelor sunt conforme cu normele locale. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului.
Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau un depozit pentru eventuale cheltuieli pe durata sejurului (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
7. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la plaja, aer conditionat etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
8. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (detalii pe www.politiadefrontiera.ro)
8. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
9. Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia tour-operatoare din Romania. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv si ghidul local.
10. Oferta valabila in limita locurilor disponibile.