Alt stil de a calatori

Maramures

Maramureş I & II

01 – 06.07.2019; 07 – 12.08.2019

Insotitor dl profesor Paul Blidaru
Tel: 0745 187 463

Ziua 1, Luni, 1 iulie 2019 / Miercuri, 7 august 2019
Ora 07:30: plecare din Bucuresti cu autocarul, din parcarea Cina, de langa Ateneul Roman, sau langa Palatul Regal, pe traseul Ploiesti – Buzau – Valea Buzaului – Manastirea Ciolanu (vizitare) Berca – Vulcanii Noroiosi (vizitare) – Nehoiu – dejun pe cont propriu, barajul de la Siriu, cu popas. In continuare se merge spre Intorsura Buzaului – Targu Secuiesc – Balvanyos – Lacul Sf. Ana (vizita). Sosire la Miercurea Ciuc, cazare la hotel Fenyő 3* (Bradul) in M. Ciuc. Cina la restaurantul hotelului la ora 20:30.

Ziua a 2-a, Marti, 2 iulie 2019 / Joi, 8 august 2019
Dupa micul dejun tip bufet suedez (servit intre orele 07:30 – 08:30), plecare cu autocarul la Sumuleu Ciuc  unde se viziteaza Catedrala Catolica, la Ditrau unde se viziteaza Catedrala Catolica. Se continua calatoria la Toplita, si Borsec (vizitarea statiunii) Tulghes – Poiana Largului  (popas de 30 minute) – Valea Bistritei – Brosteni – Vatra Dornei –  dejun pe cont propriu si vizitare aprox. 1 ora si jumatate. Se continua excursia pe Valea Bistritei (amonte). Se vizitea Muzeul Radacinilor, se trece prin Pasul Prislop (1416 m),  se viziteaza apoi Manastirea Prislop. Se ajunge la Borsa, se viziteaza statiunea si apoi se merge la Moisei unde se viziteaza Casa Martirilor si Mausoleul. Se continua calatoria, sosire la Viseul de Sus , cazare la hotel Gabriela 3*. Cina la restaurantul hotelului la ora 20:00.

Ziua a 3-a, Miercuri, 3 iulie 2019 / Vineri, 9 august 2019
Dupa micul dejun tip bufet suedez care se serveste intre orele 07:00 – 08:00, plecare cu autocarul la gara din Viseu ptr. achizitionarea biletelor CFF contra cost – aprox. 45 lei/ pers. La ora 09:00 plecare cu faimoasa Mocanita pe valea Vaserului (17 km). Debarcare ptr. 2 ore la statia Paltinul. Intoarcerea la Viseu, dejun pe cont propriu pe terasa hotelului Gabriela din Viseu. In continuare deplasare cu autocarul pe Valea Viseului – Bogdan Voda – Valea Izei – manastirea Barsana (vizitare, 3 sferturi de ora ). Se continua excursia pe Valea Izei – pasul Gutâi – mormintul lui Pintea Viteazul (vizitare). Sosire la Baia Mare. Cazare la hotel Rivulus 3*. Cina la restaurantul hotelului, la ora 20:30.

Ziua a 4-a, Joi, 4 iulie 2019 / Sambata, 10 august 2019
Micul dejun tip bueft suedez la ora 08:00. Dupa micul dejun se viziteaza muzeul de Mineralogie al Maramuresului (flori de mina, unice in Europa), apoi deplasarea la Cabana Suior – ascensiune cu telescaunul pe muntele Mogosa – pasul Gutâi – Mara – popas la pastravarie si cascada – Ocna Sugatag. Dejun pe cont propriu la terasa – Vadul Izei.  In continuare deplasare la Sighetul Marmatiei cu vizita la Memorialul Durerii si a orasului timp de 1 ora si un sfert. Se continua excursia la Sapinta – se viziteaza manastirea Peri si apoi Cimitirul Vesel. Se merge apoi pe Valea Tisei cu un popas pe malul apei – Certeze – Negresti Oas si inapoi la Baia Mare. Cazare la hotel Rivulus, cina la restaurantul hotelului la ora 20:30

Ziua a 5-a, Vineri, 5 iulie 2019 / Duminica, 11 august 2019
Dupa micul dejun tip bufet suedez, servit intre orele 07:30 – 08:30, tur de oras cu ghidul in Baia Mare – centrul istoric, timp de 1 ora. Dupa turul de oras plecare cu autocarul pe traseul Dej – Gherla – manastirea Nicula (vizitare) – Cluj (vizita la Gradina Botanica), dejun pe cont propriu in Cluj si vizitarea orasului timp de 2 ore. Se continua excursia la Turda – Manastirea Mihai Voda (vizitare) si Mormintul lui Mihai Viteazu. Se trece apoi prin Iernut – Targu Mures. Sosire  la Tg. Mures, la cazare la hotel Grand, cina la resturantul hotelului la ora 20:30.

Ziua a 6-a, Sambata, 6 iulie 2019 / Luni, 12 august 2019
Micul dejun bufet suedez se serveste intre orele 07:30 – 08:30, apoi vizitarea orasului timp de o jumatate de ora. Plecare spre Bucuresti pe traseul Balauseri – Sighisoara (vizitare centrul istoric) – apoi Cetatea Rupea (vizitare). Se continua excursia la Brasov cu dejun pe cont propriu si vizitare oras 2 ore. In continuare se calatoreste spre Bucuresti pe traseul Predeal – Sinaia – Ploiesti. Sosire in Bucuresti, in parcarea Cina, la ora 21:00.

Tarife Maramures 2019

Servicii incluse:
– transport conform program cu autocar modern, clasificat 3*
– 5 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun tip bufet si cina meniu 3 feluri servite la masa)
– excursiile din program
– insotitor din partea agentiei pe tot programul

Servicii neincluse:
– bauturile din timpul meselor (altele decit cele din program)
– intrarile la obiectivele turistice
– asigurari medicale

Nota: pretul este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.

Tarifele sunt exprimate in lei, sunt pe persoana, cazare in camera standard. Tarifele pentru copii si a treia persoana sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu 2 adulti.
Orice persoana care plateste un avans de 300 lei din contravaloarea pachetului turistic, se considera turist inscris. Se va achita diferenta după cum urmeaza: 500 lei pana la 1 iunie 2019 si ultima rata de 375 lei pana la 15 iunie 2019.

In cazul anularii excursiei de catre turistul inscris, penalizarile sunt
a) 20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in perioada 15 – 31 mai 2019
b)  60% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în perioada 1 – 15 iunie 2019
c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în perioada 15 – 30 iunie 2019

Se va achita tariful stipulat in conditiile si la termenele stabilite in contractul cu clientul, mentionate mai sus. Turistul trebuie sa se asigure ca programul sau tariful pachetului turistic nu a suferit modificari.

Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei, in anumite situatii speciale determinate de factori independenti de vointa agentiei, cu respectarea in totalitate a serviciilor incluse in program. Excursiile din programul turistic se desfasoara in baza contractelor interne incheiate.

Distributia locurile în autocar se face în ordinea inscrierii, distributia camerelor la hotel si a meselor în restaurant pentru tot sejurul se face de catre dl Blidaru in momentul sosirii la hotel. Orice problema legata de aspectul sau amplasarea camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de dl Blidaru. Consumul de la minibar si alte servicii consumate în restaurant si hotel, altele decât cele mentionate la servicii incluse vor fi plătite la fata locului de către turisti.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Romania, acordata de Ministerul Turismului.

Agentia de turism organizatoare poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu 15 zile inainte de data plecarii.

Oferta valabila in limita locurilor disponibile.